Syltgrottor fast med pistagekräm, ja det var smaskigt. Ringlade dessutom lite vit choklad smaksatt med kardemumma över. En fantastisk kombination.
Pistagegrottor, 30 st
200 g smör
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 krm salt
4,5 dl vetemjöl
0,5-1 dl pistagekräm (kan även bytas mot curd eller sylt)
Garnering:
20 g smält vit choklad med smak av kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader. sätt 30 små muffinsformar på en plåt. Blanda smör och socker. Blanda ihop resten av alla torra ingredienser i en skål och knåda i det i degen. Gör 30 bollar, tryck en tumme i varje boll och klicka i lite pistagekräm.
Skicka in plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.
Låt svalna och garnera med smält vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar