Egentligen tycker jag en klassisk semla är perfekt. Den behöver inte ändras på. Perfektion! Men men det hör väl ändå till att försöka skapa nya varianter och då passar jag på att testa en fantastisk pistagekräm som fyllning. I och med att det var så gott så passade jag också på att göra en muffins med passande kräm. På så sätt kan man få till semleliknande fika utan att behöva baka bullar som tar lite mer tid än att fixa muffins.
Semla med mandel och pistagekräm, 10 st
10 st semlebullar, recept finns här
Fyllning:
100 gram finriven mandelmassa (jag mixar 50g mandel med 50g florsocker och 0,5 msk vatten)
150 gram pistagekräm, ex La Perlas underbara, finns här
200 gram vispad grädde
Topping:
2-3 dl vispad grädde
Siktad florsocker
Finriv mandelmassan och rör ihop med pistagekrämen. Vänd i grädden.
Skär en klassisk trekant på bullen. Nyp ut lite av bullen och vänd ner det i mandel och pistagekrämen. Fyll bullarna och toppa med grädde, locket, toppa med ytterligare lite pistagekräm och / eller siktad florsocker.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar