Kladdkaka på rubychoklad
En fin liten påskbakelse med fina smaker. Rubychokladen
som är lite syrlig och fruktig med en blandning av lite kokos och mandel. Det
mesta passar med lite grädde och det här är verkligen inget undantag. Jag har
valt att dekorera med ägg och kaninöron. I detta recept gjorde jag på
glutenfria mjölalternativ. Ni kan även byta ut till 1.75 dl vetemjöl. Beriksson
har en fantastisk rubychoklad från Rococo, se beriksson.se. Den vackra rosa
färgen försvinner dock så vill man ha rosa muffins så får man färga med
hushållsfärg eller lite rödbeta.
Recept till 12 kladdkakemuffins
80 gram smält smör
80 gram rubychoklad
1.5 krm rosa himalayasalt eller havssalt
2 ägg
1.5 dl socker
1 dl mandelmjöl
0.75 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram en muffinsform och
sätt muffinsformar i. Alternativt använder ni silikonformar. Smält smöret och
tag kastrullen från plattan, rör i hackad choklad. Rör tills det smält. Vispa
ägg och socker lite snabbt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd
först i chokladblandningen i äggskålen. Vänd sist i de torra ingredienserna.
Häll upp i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Dekorera då de svalnat med vispad grädde och fina ägg
eller kaninöron. För att göra kaninöron så klipper ni en marshmallow snett över.
Från ett hörn till ett annat. Blandar lite strösocker med röd hushållsfärg och
doppar den klippta ytan i sockret. Enkelt och riktigt snyggt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar