En ljuvlig chokladsnitt toppad med smält rubychoklad. En fin kombination. Rubychokladen är naturligt rosa! Den är vacker, god och lite fruktig. Passar fint på en chokladig kaka. Beriksson.se säljer denna choklad och mycket annat gott...
125 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt (gärna krossat flingsalt)
Garnering
40 gram smält rubychoklad eller kanske vit choklad
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vispa i dem med och dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del på en bakpappersklädd plåt. Tryck till rullen som upptar hela långsidan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär lagom stora snittar. Låt svalna. Smält smöret och ringla över snittarna. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar