Chokladmousse är alltid så gott! Lent, krämigt och så gott. Det är ett bra basrecept och så är det ju faktiskt bara att smaksätta hur man vill. Man kan välja att enbart ha lakrits eller enbart citron eller 3/4 av moussen smaksatt med citron och en fjärdedel smaksatt med lakrits. Gillar ni lakrits så kör 50/50 som här.
Lakritsmousse och citronmousse
100 gram vit choklad (ex Guido Castagnas)
1 dl kesella
2 dl grädde eko
Smaksättning: Halva omgången med skal från 0.5 citron samt resterande med 0.5-1 tsk lakritspulver (prova er fram)
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Jag brukar micra 1 minut, röra om och micra 1 minut till och röra ut de sista klumparna. Låt stå en liten stund. För mörk och mjölkchoklad brukar det vara lagom med 1 minut + 30 sekunder.
Vispa grädden lätt i en skål.
Förbered smaksättningarna i var sin skål.
Rör i kesellan i chokladen och vänd försiktigt i grädden. Häll hälften av moussen i respektive smaksättningsskål och häll upp i formar eller serveringsglas. Låt stå övertäckta i kylen till servering. De kan även så i sina skålar och läggas upp vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar