onsdag 29 mars 2017

Bananglass gjord av banan och yoghurt

Så len, krämig och god glass. Kul att kunna göra en glass enbart på frukt och bär (så när som på lite yoghurt)  Denna gång mixade jag i några hallon med för en svagt rosa färg, man äter ju med ögat. Glass till frukost någon?? Japp nu går det faktiskt:)!



Till en portion glass

1 stor fryst Ekologisk Banan
1-2 dl Ekologisk vanilj- eller ekologisk jordgubb och vaniljyoghurt

Skiva bananer i slantar och frys in i påsar. Sprid ut dem så du kan dela innehållet och välja hur mycket du vill använda. Detta är ett utmärkt tips om du har bananer som börjar se lite för bruna ut eller ta dem innan! 

Mixa bananerna med yoghurt till en slät smet. Tillsätt mer yoghurt till önskad konsistens och smak. Ett basrecept som är så gott och kan varieras efter egen smak. Ex frysta bär såsom blåbär/hallon/röda vinbär, kakao, kanel, kardemumma, lakrits, hackad choklad mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar