Då så har jag en massa eko citroner och för att använda dem så är det ju alltid gott med en vanlig sockerkaka smaksatt med citron. I de fallen då bara citronsaft behövs så brukar jag riva och frysa skalet till en annan gång. Bra tips så man inte behöver slänga "halva" frukten.
Citronkaka
100 g smör
1.5 dl socker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 citroner (skal av 2 och saft av 1.5-2, smaka av)
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (jag använde kokos) en sockerkaksform.
Börja med att vispa smör och socker. Vispa i ett ägg åt gången. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta i det. Vispa i citron och mjölk och häll upp i formen. Lite beroende på form så ska kakan gräddas i 40 minuter men börja passa minst 5 min innan. Ta ut då stickan är torr. Låt svalna i formen några minuter innan den stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar