Då är ytterligare en solkaka bakad och denna gång ersatte jag hälften av sockret med rabarbersirap samt tillsatte lite mortlad kardemumma i krämen uppepå. En mycket bra kombination.
Solkaka
2 ägg eko
1 dl socker
2 ägg eko
1 dl socker
0.5 dl rabarbersirap
2 dl vetemjöl eko
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
2 dl vetemjöl eko
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Kräm
100 g smör eko/margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eko
1 äggula eko
1 dl kokos eko +till garnering
1 tsk mortlad kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa i vattnet i äggsmeten och sedan mjölet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt stå några minuter, stjälp upp och låt svalna.
Häll smör och socker i en kastrull och smält. Tag från plattan och rör i äggula, kardemumma och kokos. Rör fort och ordentligt. Bred över kakan och strö över kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar