torsdag 11 juni 2015

Rabarbersirap

Läste i en tidning att det var så enkelt att göra egen sirap så då var jag tvungen att prova. Jag hade dessutom en massa rabarber att göra något med så det blev Rabarbersirap. Jag bakade en Solkaka och bytte ut hälften av sockret mot sirapen. Återkommer med hur det smakade...

Rabarbersirap

750 g rabarber
5 dl socker
1.5 dl vatten

Koka upp allt i en gryta. Låt koka i ca 10 minuter. Rabarbern ska ha trasats sönder. Sila genom en finmaskig sil. Låt sirapen puttra i 10-15 minuter så det tjocknar något. Min blev ganska lös så ev tillsätter jag mer socker nästa gång. Den är dock söt nog.

Resterna av rabarbern går fint att ha till yoghurt, glass, späda ut med vatten till kräm eller ha i bullar, på cheesecake mm... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar