Rabarbermarmelad i tre varianter, ingefära, lakrits och kanel
600 gram rabarber
500 gram socker (syltsocker "tjockar" till marmeladen mycket snabbare, med strösocker får du koka längre)
valfri smaksättning
Smaksättning 1
1 msk färsk riven ingefära
Smaksättning 2
2 kanelstänger och 0.5 dl hackad mandel
Smaksättning 3
1 msk lakritspulver, 0.5 msk ingefära och 1 dl flagad mandel
Frys en liten assiett. Varför se nedan.
Skölj och skär rabarbern i cm stora bitar. Häll rabarber och socker i en rymlig kastrull och låt koka upp och rör ordentligt. Tillsätt valfri smaksättning och låt koka tills marmeladen är "lagom". Frys en liten assiett och häll lite marmelad på den kalla assietten. Om du kan dra en sked igenom utan att marmeladen rinner ut så är den klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar