Grova tekakor, 10 st
40 g jäst
50 g smält smör
3 dl mjölk
0.5 dl sirap
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
0.5 dl vetekross
0.75 dl vetekli
Smula äten i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, dvs 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst sig. Häll i resterande ingredienser och knåda. Gärna i en assistent under 5-10 minuter.
Låt jäsa uder duk i ca 40 minuter. Dela degen i 10 bitar och knåda och kavla ut tekakor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Pensla dem med lite vatten. Låt svalna på galler under bakduk.
Nästa gång tar jag nog bara ngn tesked jäst och låter degen jäsa i alla fall 4 timmar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar