Fudge, kokosfudge med vit choklad
1 dl kokos
1 dl grädde eko
1 dl grädde eko
3 dl strösocker eko
100 g smör eko
1 msk honung
rivet skal av en apelsin eko
75 g vit choklad (prova Guido Castagna)
1 tsk vaniljsocker
Förbered formen. Jag tog en liten bakform ca 8x22 cm. Klä med bakplåtspapper.
Börja med att rosta kokosen lätt gyllenbrun i en torr stekpanna. Rör runt dem så de inte bränns vid och låt dem sedan svalna. Strö hälften i bakformen. Resterande skall strös över fudgen.
Börja med att rosta kokosen lätt gyllenbrun i en torr stekpanna. Rör runt dem så de inte bränns vid och låt dem sedan svalna. Strö hälften i bakformen. Resterande skall strös över fudgen.
Blanda grädde, socker, smör, honung och apelsinskal i en tjockbottnad kastrull. Låt koka försiktigt till 125 grader. Rör då och då. Låt svalna något. Häll i hackad vit choklad och vaniljsocker och häll i formen. Strö över resten av kokosen. Låt stelna i kylen under plastfolie. Skär i fina bitar och lägg i en fin burk. Enjoy!
Vad gör du med kokosen? I smeten?? Som strössel under & över fudgen???
SvaraRaderaHej Lena! Bra fråga! Jag strör kokos i botten och toppar sedan med kokosen. Rosta gärna kokosen innan (stek i en torr stekpanna och rör under tiden tills den blir lätt gyllenbrun). Jag uppdaterar ovan med.
SvaraRadera