Juliga chokladkakor med vit choklad och polkagris, 40 st
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
2 krm salt
(kan även kryddas med 1 tsk lakritspulver eller 0,5 tsk kardemumma)
Garnering
100 gram vit choklad
1-2 krm mald kardemumma
Krossade polkagrisar
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram 2 bakplåtspappersklädda plåtar. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål.
Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget. Sikta i de torra ingredienserna. Rulla ca 40 bollar och platta till dem. Fördela dem på 2 plåtar och grädda dem var för sig mitt i ugnen under ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Smält chokladen i micron, rör ner kardemumma och pensla på ena sidan av kakorna och strö över polkagriskross.
Kakao, lakritspulver, nibs hittar ni här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar