torsdag 20 maj 2021

Rabarberkaka med en liten hint av lakrits och rökt salt



Rabarberkaka med en liten hint av lakrits, vit choklad och rökt salt

 75 g smör

1 tsk mald kardemumma

2 ägg

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2,5 vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 krm rökt salt

50 g hackad vit choklad med kardemumma

3 tunna små rabarberstjälkar

lakritspulver att strö över

Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en bakform för sockerkaka. Bröa gärna med kokos.

Smält smöret och häll i kardemumman.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Rör i smöret i äggsmeten och sedan de torra ingredienserna, vänd ner chokladen. Häll upp smeten i formen och dekorera med rabarberstjälkar och strö lakritspulver på toppen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Testa med en sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar