tisdag 12 maj 2015

Sommarcupcakes, dags att maja


En fika i naturen. visst huttrade vi lite men så mysigt det är. 4 cupcakes per låda gick det i. Har haft en liten besatthet att spara skalet på alla eko apelsiner och citroner så det finns så det räcker och blir över i frysen. I denna cupcakes har jag i apelsin och vita vallmofrön och frostingen innehåller bara mascarpone, honung och färskpressad citron.


Sommarcupcakes, 10-12 st

20 g vallmofrön, ca 2 msk
1.25 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
Rivet skal av en apelsin
2 ägg
3 dl vetemjöl special (alt vanligt mjöl samt 1.5 tsk extra bakpulver )
1 tsk bakpulver

Frosting
250 g mascarpone
2 msk flytande honung
1 msk färskpressad citron

Häll vallmofrön och mjölken i en skål och låt dra. Vispa smör, socker och apelsinskal vitt och luftigt. Tillsätt ett ägg åt gången. Vispa snabbt i mjölkblandningen och mjölblandningen. Klicka upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna.

Nu gör vi frostingen. Vispa ett paket mascarpone a 250 g med 2 msk honung och 1 msk färskpressad citron. Häll i sprits och dekorera.

Observera de små fingrarnas är på väg i frostingen!....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar