300 g smör
1.75 dl socker
1.25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl havregryn
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt (hälften mellangrovt havssalt)
150 g hackad mjölkchoklad ex Beschle
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper (lägg ett papper i pannan).
Vispa smör med sockret. Tillsätt äggen. Vispa i havregryn. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och tillsätt. Häll sist i chokladen. Tryck ut detta över hela långpannan. Det är kletigt men lättast är att trycka ut med händerna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Enjoy!
Godaste kakan! Alla som smakar vill ha receptet! Jag har den gärna någon minut kortare tid i ugnen - gillar när det är kletigt! Minskar man sockermängden (vilket jag ofta gör vid kakbak) så måste saltmängden minskas också.
SvaraRaderaHej! Kul att du gillar den. Jag minskar gärna också på sockermängden. Nästa gång blandar jag nog i lite hackade nötter med:)
RaderaHälsningar från finland, håller på med smeten nu..och Den smakar nami! Satte ingen choklad i, men aningen honung och hasselnötter. Spännande!
SvaraRaderaUrsäkta supersent svar... Hoppas den blev god! Honung och hasselnötter i låter som en hit i mina öron!
SvaraRadera