lördag 6 augusti 2011

Chokladterrin med apelsin-baka utan ugn


Gillar ni choklad? Missa då inte chokladterrin! Kletigt, ljuvligt, något mastigt men som ej behöver/ska bakas i ugn.

Chokladterrin med apelsin

250 g mörk choklad (jag använder alltid Guido Castagnas 76 %, den är mild för att ha så hög kakaohalt)
170 g smält smör/margarin
4 ägg (separerade)
1 dl honung
2 välfyllda msk hemmagjord apelsinmarmelad med bitar i

Gör så här:
Tag fram en avlång brödform och lägg plastfolie i botten.
Smält smör i en kastrull. Tag den från spisen och häll i chokladen och rör ut den. Låt detta svalna något.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ åt sidan så länge.
Rör ner honungen, marmeladen och äggulorna i chokladblandningen.
Vänd sist ner äggvitorna försiktigt. Smaka av så ni tycker det är tillräcklig apelsinsmak.
Häll upp i formen. Ställ in i kylen och låt stå svalt gärna över natten.

Antingen kan ni ställa fram allt som på bilden eller så skär ni skivor och serverar. Jag garnerade med lite färsk frukt och silverhjärtan från Mucci. Det behövs inte men den kan även serveras med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar