torsdag 20 januari 2011

Kokosmuffins med sting och chocolate chip muffins

Idag provade jag två nya och något modifierade muffinrecept. Kokosmuffins och chokladmuffins. Stora och härliga blev dem. Det är dock alltid svårt att få ut dem ur ugnen i rätt tid. Speciellt med en liten dotter som hellre vill leka.

Recept 1: Kokosmuffins med sting

4.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk havssalt (mellangrovt)
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1/2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
2 dl socker
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 dl sirap
200 g kokosflingor

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa olja och socker i en annan skål. Tillsätt äggen, ett åt gången, i oljeblandningen. Vispa i grädde, mjölk och sirap. Häll sist i mjölblandningen och vispa till en slät smet. Vänd i kokosflingorna och skeda upp smeten i 12 muffinsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200g i ca 15-20 min. Tag ut dem i tid! De stelnar till i efterhand.

Dessa får nog betyg 9 av 10! Annorlunda muffins. Gott.




Recept nr 2: chocolate chip muffin

5.5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk havssalt (mellangrovt)
200 g mörk choklad (hackad i bitar) Använd gärna Guido Castagna antingen 61 % eller 76% kakaohalt för chokladälskaren!!!! Denna choklad är ljuvlig! Finns på www.ecoefashion.com
2 dl rapsolja
3 dl socker
2 ägg
2 dl filmjölk

Blanda alla torra ingredienser samt den hackade chokladen. Ställ skålen åt sidan och börja med nästa skål. I denna skål vispar ni olja och socker. Rör i äggen, ett åt gången. Rör ner filmjölken. Allra sist rör ni ner mjölblandningen. Skeda upp smeten i 12 formar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter i 200 grader. De ska vara lite klibbiga inuti (de stelnar ngt då de svalnar).

Betyg 7.5 av 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar