Idag provade jag två nya och något modifierade muffinrecept. Kokosmuffins och chokladmuffins. Stora och härliga blev dem. Det är dock alltid svårt att få ut dem ur ugnen i rätt tid. Speciellt med en liten dotter som hellre vill leka.
Recept 1: Kokosmuffins med sting
4.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk havssalt (mellangrovt)
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1/2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
2 dl socker
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 dl sirap
200 g kokosflingor
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa olja och socker i en annan skål. Tillsätt äggen, ett åt gången, i oljeblandningen. Vispa i grädde, mjölk och sirap. Häll sist i mjölblandningen och vispa till en slät smet. Vänd i kokosflingorna och skeda upp smeten i 12 muffinsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200g i ca 15-20 min. Tag ut dem i tid! De stelnar till i efterhand.
Dessa får nog betyg 9 av 10! Annorlunda muffins. Gott.
Recept nr 2: chocolate chip muffin
5.5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk havssalt (mellangrovt)
200 g mörk choklad (hackad i bitar) Använd gärna Guido Castagna antingen 61 % eller 76% kakaohalt för chokladälskaren!!!! Denna choklad är ljuvlig! Finns på www.ecoefashion.com
2 dl rapsolja
3 dl socker
2 ägg
2 dl filmjölk
Blanda alla torra ingredienser samt den hackade chokladen. Ställ skålen åt sidan och börja med nästa skål. I denna skål vispar ni olja och socker. Rör i äggen, ett åt gången. Rör ner filmjölken. Allra sist rör ni ner mjölblandningen. Skeda upp smeten i 12 formar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter i 200 grader. De ska vara lite klibbiga inuti (de stelnar ngt då de svalnar).
Betyg 7.5 av 10.
Betyg 7.5 av 10.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar