Hemgjord Snickers, nötbitar
2 dl sirap
1 dl strösocker
320-350 gram jordnötssmör
9 dl cornflakes
1 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
3 krm salt
Chokladtäcke:
150 gram mörk choklad smält i vattenbad
Dekoration:
80-100 gram mjölk-, vit eller blond choklad smält att ringla över, ex Bernardi
Minimarshmallows
Kola (hemgjord eller köpt, klippt i bitar) Ex den här franska kolan
ev även jordnötter eller andra nötter till dekoration
Lägg sirap, socker och jordnötssmör i en kastrull och smält ihop på medelhög värme. Tryck ut smörklumpar till en smet, dra av från plattan och rör i cornflakes, kokos och vaniljsocker. Tryck ut på en bakpappersplåts klädd plåt och gör kakan så hög som du tycker passar. Jag brukar göra dem 2-3 cm höga. Låt svalna lite.
Smält den mörka chokladen över vattenbad. Hacka chokladen och lägg i en rostfri skål. Ställ den rostfria skålen i en kastrull med vatten och värm försiktigt så inte vattnet hoppar i chokladen. Se till att ha så mycket vatten att skålen inte står på kastrullens botten. Lyft sedan ut skålen. Låt svalna något och rör i oljan.
Skär kakan i bitar och doppa i den smälta chokladen och dekorera med kola, marshmallows och lakrits. När alla är klara ringlar ni den sista chokladen (fint att ta vit, blond eller mjölkchoklad) över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar