Pepparkakssnittar kryddade med kakao och dekorerade med saltrostade mandlar och salt pistagechoklad. Nästa gång kanske det blir polkagrisar och mandlar som dekoration... Snabba och goda kakor som kan varieras med kryddor och dekoration.
Pepparkakssnittar, 3 längder
125 gram smör
3 msk ljus sirap
1 krm salt
1,25 dl strösocker
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
2 tsk kakao (använd gärna Marou, ni förstår varför när ni smakat)
Sätt ugnen på 175 grader och sätt fram en bakpappersklädd plåt. Rör smör, sirap, socker och salt krämigt och fint. Häll resterande torra ingredienser i en skål och rör ut ev. klumpar av kakao eller bakpulver. Rör i mjölblandningen i smöret till en deg. Dela i 3 bitar som formas ut till plåtlånga längder och platta till med fingret.
Dekoration:
1 uppvispat ägg
Några hackade saltrostade mandlar, exempelvis Oscarssons
Pärlsocker
20-30 gram hackad vit pistagechoklad eller karamellchoklad från exempelvis Bernardi.
Pensla längderna med ägg och strö över mandlar, choklad och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Snitta dem så snart de kommit ur ugnen och låt svalna på plåten. Klara att ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar