Till julen kryddar jag mina syltgrottor och fyller dem med god lingonsylt. Lite salt i smeten gör att kakorna blir ännu godare.
Bild kommer
Syltgrottor, 30 st
200 g rumvsvarmt smör
3.5 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1.25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt fram 30 små formar på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knåda i rumsvarmt smör till en fin deg. Jag brukar dela degen i 2 lika stora bitar och fortsätta tills jag har fått ett bra antal kakor så blir de hyfsat lika stora. Rulla till bollar och tryck ett finger i mitten så det blir en lite skål som vi ska kunna hälla lite sylt i. Lägg i en form och fyll sedan alla kakor med sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Går fint att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar