Pavlova på nytt vis. Tänk er en marängbotten och på den en mockakräm fast med lite lakritspulver i för en ny tvist. Det var löjligt gott och helt i min smak.
Pavlova, 1 stor eller 8 bakelser
3 äggvitor (från stora ägg, strl M eller hellre L)
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 dl strösocker
2 dl florsocker
Mockakräm
225 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk starkt kaffe
2-3 tsk lakritspulver
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna i en ren skål tillsammans med vinäger. Vispa fluffigt. Häll i hälften av strösockret och vispa ett par minuter, tillsätt resten och vispa lite åt gången medan ni tillsätter florsockret. Vispa ett par minuter till. Smeta ut marängen i en stor eller 8 mindre rundlar. En stor blir ca 20-24 cm i diameter. 8 små blev ca 10-15 cm.
Grädda längst ner i ugnen och sänk nu värmen till 100 grader. Låt stå i 90 minuter. Stäng av ugnen, öppna luckan och släpp ut fukt och värme. Låt stå på glänt en timme och låt marängen få stå i ugnen tills nästa dag.
Mockakräm: Vispa smör och florsocker. Tillsätt gulor och vaniljsocker. Rör sist i kaffet och lakritsen. Häll i en sprits och låt ligga i kylen ett tag innan den spritsas på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar