fredag 10 september 2021

Kladdkaka med cookiestäcke, cookiekladdkaka

 En gammal favorit som jag inte bakat på lång lång tid men nu var det dags igen. Kladdkaka och cookies i ett, ni hör hur gott det låter. Den går fint att frysa och förbereda i god tid.



Cookie kladdkaka

Kladdkakan

150 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 krm salt


Cookies

50 g smör

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1,5 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

1 krm salt

1 ägg

75 gram linser eller hackad choklad i valfri färg/smak

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en springform ca 24 cm och klä med bakplåtspapper.

Smält smöret och rör i chokladen. Ställ åt sidan.

Vispa socker och ägg.

Blanda alla torra ingredienser. 

Vänd i chokladen i äggsmeten och rör sist ner mjölblandningen. Häll i smeten.

Nu gör vi cookiestäcket. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop ägg och mjölblandningen i smöret, tillsätt chokladen och klicka ut över kladdkakan.

Grädda i nedre delen av ugnen under 16-17 minuter. Den görs med fördel dagen innan annars kan ni grädda ett par minuter extra om den ska ätas direkt.

Servera med grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar