Pepparnötter med pistagekräm så fantastiskt gott. Jag gjorde glutenfria så mamma kunde äta men mängden mjöl kan bytas ut mot vetemjöl.
Pepparnötter, 30 st
100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
0,5 ägg
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk nejlika, mald
0,5 tsk ingefära, mald
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
3,5 dl glutenfri mjölmix (jag gjorde egen på 1 dl kokosmjöl, 1 dl havremjöl, 1 dl quinoamjöl, 0,5 dl mandelmjöl) alternativt byt ut till vetemjöl för de som tål gluten.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker och sirap. Vispa i ägget. Blanda alla torra ingredienser i en skål och knåda/vispa i det. Rulla 30 bollar och platta till dem och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Om det blir några över kan ni förvara dem i en plåtburk då de svalnat.
Tillbehör:
En burk pistagekräm, exempelvis La Perlas ljuvliga, finns här
Sätt pistagekrämen i ljummet vattenbad så den blir krämig i konsistensen. Häll upp i skål och servera pepparkakorna på nytt sätt i år!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar