onsdag 25 november 2020

Pepparnötter med pistagekräm, glutenfri eller ej

 Pepparnötter med pistagekräm så fantastiskt gott. Jag gjorde glutenfria så mamma kunde äta men mängden mjöl kan bytas ut mot vetemjöl.

Pepparnötter, 30 st
100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
0,5 ägg
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk nejlika, mald
0,5 tsk ingefära, mald
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
3,5 dl glutenfri mjölmix (jag gjorde egen på 1 dl kokosmjöl, 1 dl havremjöl, 1 dl quinoamjöl, 0,5 dl mandelmjöl) alternativt byt ut till vetemjöl för de som tål gluten.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker och sirap. Vispa i ägget. Blanda alla torra ingredienser i en skål och knåda/vispa i det. Rulla 30 bollar och platta till dem och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Om det blir några över kan ni förvara dem i en plåtburk då de svalnat.

Tillbehör:
En burk pistagekräm, exempelvis La Perlas ljuvliga, finns här


Sätt pistagekrämen i ljummet vattenbad så den blir krämig i konsistensen. Häll upp i skål och servera pepparkakorna på nytt sätt i år!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar