fredag 6 november 2020

Kladdkakans dag! Det firar vi med en kladdkaka med tryffeltäcke med smak av kokos och oliv

 Vet ni att Marou är kanske den absolut godaste, fylligaste chokladen som finns. Idag testade jag att göra tryffeln på deras mjölkchoklad som är gjord på kokosmjölk och en mörk underbar choklad. En liten touch av olivolja med så får tryffeln både kokos och olivsmak.



Kladdkaka med tryffeltäcke med smak av kokos och oliv

150 g smör

2,5 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm himalayasalt eller flingsalt

0,5 dl kakaonibs om man vill ha lite krispigt

2 ägg (medel eller stora)

2 dl vetemjöl (Du kan ersätta med glutenfrittmjöl med men det har ju lite andra egenskaper så var beredd på gräddtiden)

Tryffel:

1,5 dl vispgrädde

80 g marou mjölk(kokosmjölk)

80 g mörk marou (byt till annan choklad om ni vill)

1 msk olivolja

1 krm salt

lite nibs till dekoration

Gör så här:

Ta fram en springform a 22-24 cm (tid för gräddning baseras på 24 cm). Smörj och bröa med kokos. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner resterande ingredienser och häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter.

Tryffel:

Värm grädden och häll i chokladen som är bruten i bitar. Tag från spisen och rör till chokladen är smält. Rör i olja och salt. Låt tryffeln stå och svalna tills den blir lite tjockar i konsistensen. Bred sedan ut över kladdkakan och dekorera den så som du önskar. 

Detta är en tårta som håller sig god i många dagar. Förvara den i kylen men ta fram den i god tid innan den ska ätas.

Servera med en klick grädde och hallon. Det är även smaskigt med glass och andra bär till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar