fredag 16 mars 2018

Morotsbollar - Rawfood - Glutenfritt - Nötfritt

Tänk er en morotskaka som blir en variant av en kladdkaka. Så smakar dessa läckerbitar. Snabbt och enkelt är det att göra dessutom. Barnen brukar gärna hjälpa till.



Morotsbollar - Rawfood - Glutenfritt - Nötfritt

2,5 dl solrosfrön (kan bytas ut mot mandel eller cashewnötter)
10 dadlar (ta ur kärnan först!)
1 dl finrivna morötter
0.5 tsk kardemummakärnor som ni stöter i mortel (alt färdigmalda, de du stöter själv ger lite mer smak)

Garnering:
Kokos

Mixa solrosfrön eller nötterna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet.
Rulla bollar och vänd dem i kokos. Ställ dem sedan i kylen en stund så de får stå till sig lite.

Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar