En kombinerad kaka och grund till sandwich. God med grädde till men galet god med vaniljglass till. En kaka som påminner om favoritglassen sandwich! Denna gång gjorde jag den glutenfri så mamma kan få njuta av den med.
Glutenfri sandwich med smak av baileys
100 g smör
200 g mörk choklad ( en mörk mustig 70-80% ex Kallari eller Guido Castagna)
2 ägg
1.5 dl socker
1 nypa havssalt
2 msk baileys
2 dl glutenfri mjölmix, recept här!
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad ( en mörk mustig 70-80% ex Kallari eller Guido Castagna)
2 ägg
1.5 dl socker
1 nypa havssalt
2 msk baileys
2 dl glutenfri mjölmix, recept här!
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en bakform. Jag bröade med hackade hasselnötter och lite kakao. Tid för gräddning är baserat på min fina mindre gammeldags sockerkaksform med höga kanter.
Smält smöret och häll i chokladen hackad. Rör till en jämn smet. Häll ägg och socker i en skål och vispa. Rör i chokladblandningen. Vänd i resten av ingredienserna och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så kakan ej är kladdig men passa det sista för det går fort!
Låt svalna i ca 10 minuter innan kakan stjälps upp. Låt svalna.Skär i tunna skivor, skär bitar av vaniljglass och lägg emellan.
Njut!
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar