Så ljuvlig saft! Jag fryser ner saften i lagom stora burkar och tar upp efterhand. Skeda upp fryst saft och rör i vatten så smakar det nästan som isglass, mums!
Rabarbersaft med vanilj, resterna blir rabarberkräm
2 kg rabarber sköljd och skurna i 1-2 cm stora bitar
2 liter vatten
1.5 liter strösocker (0.5 liter socker per liter saft)
1 tsk vaniljpulver
1.5 msk vaniljsocker
Koka rabarber och vatten i ca 10-15 minuter tills rabarbern är mjuk. Häll upp i en sil och låt rinna av under någon halvtimme - timme. Rör då och då.
Koka upp saften igen med strösockret tills det lösts upp. Tag av från plattan och rör i vaniljen. Låt svalna. Klart!
Nu till resterna
Rabarberkräm
Resterna från saften
3 dl strösocker
1 - 2 dl vatten
Koka upp och rör. Vakta så det ej bränns vid. Låt svalna och servera med mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar