onsdag 23 december 2015

Skumrutor/kokosrutor

Försvinnande goda kokosrutor. Detta kan rekommenderas till alla tillfällen. Tag din matberedare/kitchenaid eller vad du har för det ska vispas länge...




Skumrutor/kokosrutor, 1 liten långpanna
4.5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1.5 dl kallt vatten
1 äggvita
1.5 msk gelatinpulver blandat i 0.5 dl varmt vatten

Att strö över och under skummet
3 dl kokos
1 msk kakao
Blanda kokos och kakao i en skål, ställ åt sidan.

Ta fram en liten långpanna (ca 20x30 cm). Klä med bakplåtspapper och strö i hälften av kokosblandningen.

Häll socker, kallt vatten och äggvitan i en vispskål. Börja vispa. Koka upp 0.5 dl vatten och häll över gelatinpulvret. Rör runt och häll i en stråle i smeten. Låt vispa i ca 30 minuter. Häll i formen, strö över resten av kokosen och låt stå i kylen en stund innan servering. Jag gjorde den 3 dagar innan:)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar