Mjuk pepparkaka, 1 st
150 g smör/margarin
3 stora ägg eko
2.5 dl rårörsocker eko
1.5 gräddfil eller filmjölk eko
1.5 dl fast rårörd lingonsylt (gärna hemgjord)
4.5 dl vetemjöl eko
1 tsk bikarbonat
1.5 msk kanel
1.5 msk mald ingefära
1.5 tsk mald kryddnejlika
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en avlång brödform.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Vänd ner smör, gräddfil och lingonsylt i äggsmeten och sikta och vänd sist i de torra ingredienserna. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Låt stå i formen några minuter och stjälp sedan upp kakan på en skärbräda och sätt formen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar