onsdag 29 oktober 2014

Frukt och nötlimpa

Snabbt och lätt bröd att baka. Gjort på bakpulver istället för jäst så det är bara att röra ihop allt och skjuts in i ugnen.



Frukt- och nötlimpa, 1 st

2.5 dl dinkelmjöl fullkorn eko
1 dl havregryn eko
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0.5 dl linfrön eko
0.5 dl solrosfrön eko
0.5 dl hackade hasselnötter eko
ca 8 välhackade aprikoser eko
0.5 dl mörk cane sirap
5 dl filmjölk eko
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en brödform och klä med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienserna (ej vetemjöl) i en bunke. Rör i sirap och filmjölk. Rör sist i vetemjölet. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1.5 timme. Känn med en sticka så det ej är kletigt inuti. Var inte orolig om du får ha inne brödet en stund extra. Olika tid för olika ugnar.
Linda in brödet i en bakduk och låt svalna. Ett bröd som håller sig fräscht i ganska många dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar