En plåt med de godaste bullarna jag ätit på länge. Stora, fluffiga, söta och syrliga på en gång.
Bullar med curd, 20 st
50 g jäst
3,5 dl ljummen mjölk (37 grader)
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
ca 12 dl vetemjöl (720 gram)
100 g rumsvarmt smör
Fyllning:
50 g smör
1 burk bergamottcurd (200 g)
2 msk farinsocker
35 g smält vit choklad med smak av kardemumma
Glasyr:
1,5 dl florsocker
1-2 msk mjölk
Garnering:
35 g smält vit choklad med smak av kardemumma
1,25 dl florsocker blandad med 1,5-2 msk vatten
Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk under 40 minuter. Kavla ut till en rektangel. Bred först på smör, sedan curd, smält chokladen och ringla på, avsluta med att strö lite socker på. Rulla ihop och skär 20 bullar som ni lägger på en långpanna.
Låt nu jäsa ca 30 minuter till under duk. Sätt på ugnen på 175 grader så den är varm när det är dags. Grädda i nedre-mitten av ugnen under 25-30 minuter. Låt svalna på galler.
Dekorera med smält vit choklad och sockerblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar