måndag 17 maj 2021

Galet god bullar med bergamottcurd i långpanna

 En plåt med de godaste bullarna jag ätit på länge. Stora, fluffiga, söta och syrliga på en gång.

Bullar med curd, 20 st

50 g jäst

3,5 dl ljummen mjölk (37 grader)

0,5 tsk salt

1,5 dl socker

ca 12 dl vetemjöl (720 gram)

100 g rumsvarmt smör

Fyllning:

50 g smör

1 burk bergamottcurd (200 g)

2 msk farinsocker

35 g smält vit choklad med smak av kardemumma

Glasyr:

1,5 dl florsocker

1-2 msk mjölk

Garnering:

35 g smält vit choklad med smak av kardemumma

1,25 dl florsocker blandad med 1,5-2 msk vatten


Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk under 40 minuter. Kavla ut till en rektangel. Bred först på smör, sedan curd, smält chokladen och ringla på, avsluta med att strö lite socker på. Rulla ihop och skär 20 bullar som ni lägger på en långpanna. 

Låt nu jäsa ca 30 minuter till under duk. Sätt på ugnen på 175 grader så den är varm när det är dags. Grädda i nedre-mitten av ugnen under 25-30 minuter. Låt svalna på galler.

Dekorera med smält vit choklad och sockerblandningen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar