måndag 1 februari 2021

Semlebullar

Semlebullar 24 st

50 g jäst

5 dl ljummen mjölk

1,5-2 dl socker (smaksak)

1 tsk salt

2 tsk mald kardemumma

1 ägg

14-15 dl vetemjöl

150 g rumsvarmt smör

Smula jästen och rör ut med lite mjölk. Häll i resten av mjölken och övriga ingredienser. Klicka i lite smör åt gången. Knåda till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om den är för kletig. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.

Dela i 24 bitar och forma bullar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Sätt ugnen på 210 grader och låt bullarna jäsa ytterligare 45 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar