Jag är svag för biskvier. Väldigt svag. Jag har gjort många varianter och prövat en massa recept. Den här varianten blev väldigt bra tycker jag.
Botten:
200 g mandel
2 dl socker
2 äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Mixa mandeln i en matberedare till det är små bitar kvar. Tillsätt socker och mixa så fint du orkar vänta. Mixa i äggvitorna till det blir en bra massa. Ta två teskedar och klicka ut 20 bottnar. Tryck till dem lite så det blir ca 4-5 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter. Låt svalna lite och lossa från pappret. Ställ dem åt sidan medan ni gör fyllningen.
Fyllning:
150 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm krossat flingsalt
2 äggulor
50 g mörk choklad av god kvalitet
Vispa smör, salt och socker fluffigt. Vispa i äggen och vispa snabbt i chokladen. Fördela krämen genom att göra små torn på bottnarna och förvara dem svalt.
Dekoration
Ca 300 gram valfri choklad, smält och tempererad. Häll i en tesked rapsolja i chokladen för att få den lite mjukare. Eller så den lättare går att äta. Dekorera gärna några med mörk och några med vit eller kanske mjölk och mörk. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Ställ på bakplåtspappret och låt stelna. Går att frysa. Enjoy. PS om ni ej tempererar så missfärgas mjölk och mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar