söndag 22 juli 2018

Hallonmuffins med fluff

Goda hallonmuffins med len mjuk kräm. Toppa gärna med syrliga vinbär. 15 st.




75 g smör
3 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
1-2 krm salt
1 dl naturell yoghurt
1 dl kokande vatten
2 dl hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienserna i en egen bunke. Ställ fram 15 muffinsformar på en plåt eller galler.
Vispa ner smör och yoghurt i äggsmeten. Rör i mjölet. Vänd sist i vatten och hallon. Häll i formarna. Fyll 3/4 av formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Jag börjar alltid kolla dem vid 12-13 minuter så de ej blir för torra. Kolla med en sticka så den är torr.

Låt svalna.

Vispa 75 g smör med 100 g färskost. Vispa i 2 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Jag duttar gärna i lite citronsaft det sista med. Garnera muffinsen med kräm och lite bär på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar