måndag 30 november 2015

Rawfood bollar - chokladbollar på dadlar

Trodde aldrig att de kunde bli så här goda!!! De kan verkligen nästan ersätta originalet.. 



20 st färska dadlar

2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)

1/2 dl grovhackade cashewnötter

1/2 dl grovhackade mandlar
(man kan även ta 1 dl av antingen mandlar eller cashewnötter)

2 1/2 dl fiberhavregryn, alternativt vanliga havregryn
(välj glutenfria havregryn för att få glutenfria bollar)

4-5 msk kakao

0,5-1 dl espresso eller starkt kaffe

1 nypa flingsalt
Mixa nötter och mandlar, tillsätt dadlar och mixa lite till.
Mixa i resten av ingredienserna.
Tillsätt mer kaffe eller vatten om de känns torra.
Rulla i kokos, hackad mandel eller sesamfrön.
Njut! Förvaras i kylen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar